Hoşgeldiniz.Sitemiz bu tarihten itibaren yeniden güncelleniyor.İlginiz için teşekkür ederiz.
Google'dabu sitede

12-islam-akaidi-Meleklere-iman

search,arama motorları,arapça dersleri,arapça seti indir,ilahiyat arapça,arapça pdf


Meleklere iman




Melekler nurdan yaratılmış ve kendilerinde erkeklik ya da dişilik gibi herhangi bir cinsiyet bulunmayan, isyan ve günahtan uzak olarak her an Rabbi Zül Celal'e ibadet ve itaat eden kullardır. Meleklerin varlığı duyu organlarıyla algılanamayan gaybi gerçeklerden olduğu için bunlara iman ancak Kur'an'da ve sünnette bildirildiği şekliyle olmalıdır. Her biri ayrı bir işlevi yerine getiren ve İslam'ın bildirdiği gerçeği ifade eden meleklere sahih yolla adı bildirilenlere adı ile, diğerlerine de toplu olarak iman mutlaka gerekmektedir.

Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

"Rasul ve inananlar, ona Rabbin'den indirilene inandı. Hepsi Allah'a, meleklerine..... inandı."(Bakara: 285)



Cibril (a.s) Rasulullah (s.a.s)'e: "İman nedir?" diye sorduğunda

Rasulullah (s.a.s):

"İman; Allah'a, meleklerine... inanmaktır" buyurdu.(Buhari, Müslim)

Meleklerin varlığı kati delillerle sabittir ve bu konuda hiçbir ihtilaf da yoktur. Kim bu gerçeği inkar ederse, Kur'an'ın açık ve kati sözünü inkar etmiş, dolayısıyla kafir olmuş olur.

Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

"...Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, rasullerini ve ahiret gününü inkar ederse şüphesiz derin bir sapıklığa sapmış demektir." (Nisa: 136)



Meleklerin özelliklerini, sıfatlarını, durumlarını anlatan ayet hedislere baktığımızda, meleklerin, Allah, kainat ve insanla olan ilişkilerinin anlatıldığını görmekteyiz. Allah (c.c) bize melekler hakkında akidemizi, kalbimizi ve amelimizi şirkten temizleyecek ve bilmemizde fayda olacak kadarıyla bilgi vermiştir. Fakat meleklerin yaratılışı ve tam mahiyeti hakkında bize faydası olmadığından detaylı bilgi vermemiştir.

0 yorum :

Yorum Gönder