Hoşgeldiniz.Sitemiz bu tarihten itibaren yeniden güncelleniyor.İlginiz için teşekkür ederiz.
Google'dabu sitede

Sultan-Abdülhamid-Han-Hazretleri-E-Kitap-İndir



======================================
KİTAPLARI İNDİRMEK İÇİN RESME TIKLAYIN:
======================================

Şadiye Osmanoğlu Babam Abdulhamid Saray ve Sürgün Yılları

2.86 MB .PDF

“Ben, babamı, hiçbir zaman padişah olduğu için sevmedim. Hayatımın baharında, kalbimin bütün mevcudiyeti ile ve derin bir aşkla babamı sevdim. O sevgidir ki, işte bana bunları yazmak hissini veriyor.”

Şadiye Osmanoğlu

Tanzimat’tan II.Meşrutiyet’e, imparatorluğun en çalkantılı yıllarında tahtta bir ∓mp;160; padişah; II.Abdülhamid…
İftiralar, yalanlar ve bir padişahı tahttan indiren olaylar…
Ardından başlayan acı, gözyaşı ve hasretle dolu sürgün yılları…
Osmanlı’nın tarihine babası Abdülhamid’in yanında bizzat tanıklık eden,
merak edilen yılları ve padişahı anılarına taşıyan bir sultanın; Şadiye Sultan’ın hatıratından…




II. Abdülhamid’in İslâm Birliği Siyaseti

Tarihini bilmeyen insanlar sömürülmeye ve güdülmeye mahkumdurlar. Tarih cehaleti, insanı bağımlılaştırıp, aşağılık duygusu altında ezer, ezdirir. Bu kompleksten kurtulmanın bir tek yolu var: Allah’ın istediği tarihi bağımsızlık… Ne kadar hatalı da olsa, otuz üç sene Osmanlı Devletini yönetmiş ve kendisine “Kızıl Sultan” dedirtecek bir harekette bulunmamış olan Sultan Abdulhamid’e, bir-iki Ermeni veya Yahudiyi sevindirmek için neden Kızıl Sultan diyelim?…




Belgelerle II. Abdülhamid Dönemi

II. Abdülhamid, Sultan Abdülaziz in, sebebi hala çözülmemiş olan esrarengiz ölümünden ve V. Murat‘ın iki ay kadar süren kısa saltanatından sonra, Osmanlı tahtına oturdu. Osmanlı Devleti nin en çileli döneminde otuzüç yıl gibi uzun bir süre idareyi kullanan Sultan II. Abdülhamid, çok değişik şekillerde ele alınıp incelenen tarihi bir şahsiyet olarak, tarihteki yerini almış bulunmaktadır.
Osmanlı İmparatorluğu nun kişiliği ve dönemi en çok tartışılan padişahların biri olan II. Abdülhamid, sadece kendinden önceki dönemlerden intikal eden ekonomik güçlüklerle değil, aynı zamanda”Doksanüç Harbi”nin ortaya çıkardığı dış baskıyla ve Osmanlı imparatorluğu’nun dağılma süreciyle karşı karşıya kaldı.
Belgelerle II. Abdülhamid Döneminde Osmanlı İmparatorluğu nun geçirmekte olduğu bu özel zaman diliminin yansıtılması amaçlanmakta ve bu döneme ilişkin farklı alanlardaki gerçekler, belgelerle gün yüzüne çıkarılmaktadır.

0 yorum :

Yorum Gönder